(ФОТО) УМС на ВМРО-ДПМНЕ со еко-акција во Струмица под мото „БЕЗ ЃУБРЕ-БЕЗ ИЗГОВОРИ“

септември 15, 2018

Денеска Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ-Струмица по трим патеката која води до манастирот „Св.Илија“ , организираа еко-акција под мотото „Без ѓубре, без изговори“. Група на млади луѓе од Струмица порачаа да се подигне свеста кај граѓаните се со цел да ја зачуваме природата но и местото во кое живееме бидејќи тука го поминуваме поголемиот дел од нашето време. Tие исто така упатија апел и до сите институции да ја одржуваат чистотата во околината. Инаку, оваа акција беше организарана повеќе општини во целата држава. Во продолжение преку фотографии погледнете како изгледаше еко-акцијата во Струмица:

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: