strumica denes logo

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Меѓународниот ден на мајчиниот јазик УМС ОК Струмица го одбележа со делење на симболичен флаер!

Автор:

Датум:

февруари 21, 2019

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Автор:

Датум:

февруари 21, 2019

Категории:

ВМРО-ДПМНЕ

Меѓународниот ден на мајчиниот јазик УМС ОК Струмица го одбележа со делење на симболичен флаер.

„Денеска на сограѓаните им поделивме флаер со содржина која потсетува на вредностите кои општеството ги добива преку грижата за мајчиниот јазик. Истовремено, со потсетување дека трае борбата за зачувување и унапредување на мајчиниот јазик на сите народи и во 21 век. Преку мајчиниот јазик доаѓаме до традицијата, кон изворот, кон минатото и до вредностите кои ни се потребни за подобра иднина. 21  февруари Светски ден на мајчиниот јазик.“-стои  во фејбук објавата на УМС ОК СТРУМИЦА