strumica denes logo

ЖАН ДРВОШАНОВ: Струмица е окупирана од СДСМ веќе 17 години!

Автор:

Датум:

ноември 5, 2022

Автор:

Датум:

ноември 5, 2022

Жан Дрвошанов, претседател на ВМРО-ДПМНЕ Струмица:
СТРУМИЦА Е ОКУПИРАНА ОД СДС ВЕКЕ 17 ГОДИНИ, СИТЕ ОПШТИНСКИ ИНСИТУЦИИ ЈАВНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ДЕЛ ОД ПРИВАТНИОТ СЕКТОР А ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ И ДРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ СЕ ВО РАЦЕТЕ НА СДС , ЗНАЧИ ВО ОВИЕ 5 ГОДИНИ СДС ЗА ПРВ ПАТ ИМА АПСОЛУТНА ВЛАСТ ВО ОПШТИНАТА, И ЗАТОА БОРБАТА НА ВМРО ДПМНЕ СО СДС ВО СТРУМИЦА ДЕЛУВА КАКО БОРБА МЕГУ ДАВИД И ГОЛИЈАТ, МЕГУТОА ОЧИГЛЕДЕН Е КРАЈОТ НА ОВАА АПСОЛУТНА ВЛАСТ КОЈ КЕ СЕ СЛУЧИ НАБРЗО.
ОД 17 ГОДИШНОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА СДС ГРАГАНИТЕ НЕМАТ ПОЧУВСТВУВАНО НИКАКОВ БЕНИФИТ , ЗА РАЗЛИКА ОД ЕДЕН МАЛ ДЕЛ НА ГРАГАНИ БЛИСКИ ДО ВЛАСТА КОЈ СЕ СТЕКНА СО ЕНОРМНО ГОЛЕМИ ФИНАНСИСКИ И МАТЕРИЈАЛНИ БОГАТСТВА…
НАШИТЕ СОВЕТНИЦИ СЕРИОЗНО СИ ЈА СВАТИЈА СВОЈАТА ЗАДАЧА И ДАВАТ СЕ ОД СЕБЕ КОЛКУ Е ВО НИВНИ МОЖНОСТИ ДА ГО НАПРАВАТ НАШИОТ ГРАД ПОДОБРО МЕСТО ЗА ЖИВЕЕЊЕ , НИВНАТА АКТИВНА РАБОТА И УКАЖУВАЊЕТО НА ПРОБЛЕМИТЕ ГО ПРАВИ ВЛАДЕАЧКОТО МНОЗИНСТВО НЕРВОЗНО ПА ЗА МАЛКУ НА ЕДНА ОД СЕДНИЦИТЕ НЕ ДОЈДЕ ДО ПОСЕРИОЗЕН ИНЦИДЕНТ БЛАГОДАРЕЈКИ НА СМИРЕНОСТА И ПРИСЕБНОСТА НА НАШИТЕ СОВЕТНИЦИ.