ВО ПРЕСРЕТ НА ПРАЗНИКОТ МАЛА БОГОРОДИЦА, „КОМУНАЛЕЦ“ ИЗВРШИ ЛИСТЕЊЕ И УРЕДУВАЊЕ НА С.ВЕЉУСА!

септември 18, 2021

Oдделението Комунална хигиена при ЈПКД „ Комуналец „ Струмица во пресрет на верскиот празник Мала Богородица изврши чистење и уредување на с. Вељуса. Во акцијата беа холтукултурно исечени и исчистени сите дрвја на патот до Манастирот како и отстранет целиот смет низ главната улица на ова населено место. Се апелира до сите граѓани кои ке го посетат Манастирот по повод празникот за совесно однесување со кое ке придонесат оваа населено место да го зачува својот уникатен и далеку препознатлив природен еко-етно амбиент.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

СЛИЧНИ ВЕСТИ