Home

Perdormire
Настан Струмица

ВО НЕДЕЛА „КАРАВАН НА СЛОБОДАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА СТРУМИЦА“ СО ПОЧЕТОК ОД 19:00 ЧАСОТ!

Home

 

ХРАБРИ СТРУМИЧАНИ, СЛОБОДНИ СОГРАЃАНИ,

ОТКАКО ПОЛИТИЧКИОТ КАРНЕВАЛ ПОЛЕКА СТИВНУВА, ПРЕДУПРЕДУВАМЕ НА ПАЃАЊЕ НА МАСКИТЕ И ПРИКАЖУВАЊЕ НА ВИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА НАЛОЖУВАЧИТЕ НА НЕМЕДИЦИНСКИТЕ МЕРКИ ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА НАШИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ПОД ИЗГОВОР ЗА СПРАВУВАЊЕ СО ЗДРАВСТВЕНАТА КРИЗА. КАКО ШТО НАВИДУМ ,,ПАЃААТ” НЕКОИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ КОИ И ТАКА БЕА АПСУРДНИ, НЕОДРЖЛИВИ И НЕСПРОВЕДЛИВИ, ТАКА ОСТАНУВААТ ВО СИЛА СЕРТИФИКАТИТЕ, НАМЕНЕТИ ЕДИНСТВЕНО ДА ВИ ГИ ОДЗЕМАТ И СТАВАТ ПОД ТУЃА, НЕ ВАША!, КОНТРОЛА- ВАШИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ!

ЈАСНО ЈА НАГЛАСУВАМЕ УШТЕ ЕДНАШ ОПАСНОСТА НА КОЈА ШТО ДОЛГО ПРЕДУПРЕДУВАВМЕ ДЕКА ДЕЛТА СОЈОТ Е ТУКА ЗАРАДИ ДЕЦАТА И ДЕКА НАЈАВИТЕ ЗА СКРИНИНГ ИЛИ ТЕСТИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИТЕ Е СО ЦЕЛ ТИЕ ДА СЕ ПОДЛОЖАТ НА НЕПОТРЕБНО ,,БОЦКАЊЕ” ЗА КОЕ НИКОЈ НЕ ВИ ГАРАНТИРА КАКВИ ДОЛГОТРАЈНИ ПОСЛЕДИЦИ ПО НИВНОТО ЗДРАВЈЕ МОЖЕ ДА ИМА. ДАЛИ ЌЕ ГО ДОЗВОЛИТЕ ТОА МИРНО ГЛЕДАЈЌИ?! КАКО ДА НЕ СЕ ДОВОЛНИ МАСКИТЕ КОИ ШТО ГИ ТРАУМАТИЗИРААТ ДЕЦАТА И ПСИХОЛОШКИ И ФИЗИОЛОШКИ, ПА МНОГУ ОД ДЕЦАТА ВЕЌЕ ПРОЈАВУВААТ РЕСПИРАТОРНИ АЛЕРГИИ И ДРУГИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРОБЛЕМИ ПРООЗЛЕЗЕНИ ОД НЕПОТРЕБНОТО НОСЕЊЕ МАСКИ КОЕ ПРЕМИНУВА ВО ИЗЖИВУВАЊЕ ВРЗ ДЕЦАТА ВО УЧИЛИШТАТА КАДЕ НЕРАЦИОНАЛНИТЕ И МЕДИЦИНСКИ НЕОПРАВДАНИТЕ ПРОТОКОЛИ СТРОГО СЕ ПОЧИТУВААТ И НАМЕТНУВААТ, И ПОКРАЈ ТОА ШТО ГИ КРШАТ И УСТАВОТ И ЗАКОНИТЕ И МЕЃУНАРОДНИТЕ КОНВЕНЦИИ!

ЗАТОА, НЕ САМО АКО СТЕ ПРОТИВ НОСЕЊЕТО МАСКИ ЗА ДЕЦАТА В УЧИЛИШТЕ, ИЛИ АКО СТЕ ПРОТИВ СЕРТИФИКАТИТЕ, ИЛИ АКО СТЕ ПРОТИВ ТЕСТИРАЊЕ И ИЗВЕСНОТО БОЦКАЊЕ НА ДЕЦАТА ОД 12 ГОДИНИ ПА НАГОРЕ, ТУКУ АКО НАЈМНОГУ СТЕ ЗА СЛОБОДА, ПРАВДА И ДЕМОКРАТИЈА, ПРИДРУЖЕТЕ СЕ НА СПОНТАНАТА ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА ,,СЛОБОДНИ ЛУЃЕ ЗА ЖИВОТ БЕЗ СТРАВ И БЕЗ СЕРТИФИКАТИ, ОВАА НЕДЕЛА, 24.10. 2021 ГОДИНА СО ПОЧЕТОК ОД 19.00 ЧАСОТ ОД ПАРКИНГОТ ПРЕД ЦРКВАТА СВ. ДИМИТРИЈ ВО СТРУМИЦА, ДА МУ ЗАСТАНЕМЕ НА ПАТОТ НА ОВОЈ КАРНЕВАЛ И СО НАШИТЕ ВОЗИЛА ДА ОДРЖИМЕ УШТЕ ЕДЕН КАРАВАН НА СЛОБОДАТА НИЗ УЛИЦИТЕ НА СТРУМИЏА, И ДА ИМ ПОРАЧАМЕ НА СИТЕ НЕПРИЈАТЕЛИ НА СЛОБОДАТА,ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И ДЕМОКРАРИЈАТА:

О С Т А В Е Т Е Г И Д Е Ц А Т А! Д О С Т А С О Д В О Л И Ч Н О С Т А: М А С К И Т Е С Е З А К А Р Н Е В А Л, Н Е С Е З А Д А Г И Т Р А У М А Т И З И Р А А Т Н А Ш И Т Е Д Е Ц А!

НЕМА ОТСТАПУВАЊЕ, НЕМА ОТКАЖУВАЊЕ! ДО КОНЕЧНА ПОБЕДА И СЛОБОДА И ЕДНАКВИ ПРАВА ЗА СИТЕ, УЛИЦИТЕ СЕ НАШИОТ ДОМ, А СЛОБОДАТА НАША ВИСТИНА!