(ВИДЕО) За вулгарни пораки на Фејсбук во затвор – сексуално вознемирување е кривично дело!

март 1, 2023

Испраќање перверзни пораки на Фејсбук или други социјални мрежи, недолични коментари, непристојни понуди или фотографии, отсега се кривично дело и во Македонија и за нив ќе се оди во затвор.

Сексуалното вознемирување, но и новото дело ,, демнење” (Eng – stalking) од овој месец ќе може да го гонат обвинителите.

Кога и кого можете да пријавите, кои докази треба да ги имате и како ќе оди постапката, детално во интервјуто со обвинителката Спасенка Андонова од ОЈО Скопје.

ИЗВОР: А1ОН.МК

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ