ВЕЧЕРВА СТРУМИЦА ЌЕ ПОСВЕТИ ВЕЧЕР НА ЛЕГЕНДАРНИОТ ГОЦЕ АРНАУДОВ!

август 18, 2022

Вечерва, 21:00 часот – парк/Езерце во пресрет на неговиот роденден – 18ти август, 15 негови колеги, пејачи и инструмемталисти, ќе му оддадат почит и ќе настапат со по неколку негови песни.
Учесници:

-Борис Димов
-Живко Динев
-Томе Лазаров
-Милован Секуловски
-Јордан Митев
-Оркестарот на Благоја Маротов

“Кога човекот е жив му заблагодаруваме, кога не е меѓу нас, го славиме неговото дело. Една од највпечатливите фигури на македонската естрада. Неговата големина и оригиналност, Гоце Арнаудов. Човекот кој “измисли” нов правец во македонската новокомпомирана народна музика.”

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: