strumica denes logo

ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ОД СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ: ОД ДЕНЕС СМЕ ПОД ВЛИЈАНИЕ НА СПАРЕН АФРИЧКИ БРАН СО ПРЕКУ 40 СТЕПЕНИ ПОД СЕНКА!

Автор:

Датум:

јули 11, 2024

Автор:

Датум:

јули 11, 2024

Фејсбук објава на Пожарнкари-Струмица:

⚠️ ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ⚠️

🚨ПОРТОКАЛОВО НИВО ЗА ОПАСНОСТ ОД ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ🌞🌞

🚨Од Управата за хидрометеоролошки работи најавија дека од денеска до средината на следната седмица на повеќе места ќе биде активирано портокалово ниво за опасност од високи температури.

⚠️ Почнувајќи од денес па во наредните неколку дена под влијание на екстремно топол и спарен афрички бран температурите ќе се искачат преку 40 степени под сенка, а во југоисточните делови на Македонија и повеќе.

⚠️ А П Е Л ⚠️

➡️ 🚨Поради неповолните климатски фактори(високи температури и сушен период) постои голема опасност од предизвикување на пожари.
Да не се пали оган на отворен простор!

➡️ 🚨Во случај на пожар или друга елементарна непогода, јавете се на бесплатниот телефонски број
☎️ 1️⃣1️⃣2️⃣ / 1️⃣9️⃣3️⃣