ТРОШОЦИТЕ НА ЖИВОТ ЗГОЛЕМЕНИ ЗА 16,8% ЗА ЕДНА ГОДИНА!

септември 11, 2022

Трошоците за живот се зголемиле за фантастични 16,8% за една година, а цените на мало пораснале за дури 14,2%. Според Државната статистика најголемо поскапување има кај храната од речиси 26%. Лебот е енромно поскапен, во август годинава се продавал за дури 44% поскапо во однос на истиот месец лани.

Цените на производите растат, платите стагнираат, граѓаните тонат во сиромаштија. Државната статистика измери нов рекорд – трошоците на живот биле за 16,8% поголеми во август годинава во споредба со истиот месец лани.

Најголемо поскапување има кај храната од речиси 26%. Цената на маслото за јадење пораснала за 50%, а лебот кој се продава за дури 44% поскапо. Следуваат млекото, јајцата, сирењето кои поскапеле за 27%, месото за 23%, а сериозен раст има и кај овошјето и зеленчукот.

Целосната вест може да ја погледнете на следниот ЛИНК.

ИЗВОР: АЛФА

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ