strumica denes logo

ТЕМПЕРАТУРИТЕ ВО СТРУМИЦА ПОД СЕНКА И ДО 40 СТЕПЕНИ – СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ СО АПЕЛ ДО ГРАЃАНИТЕ, ДОКОЛКУ НЕ МОРААТ, ДА НЕ ИЗЛЕГУВААТ!

Автор:

Датум:

јуни 20, 2024

Автор:

Датум:

јуни 20, 2024

⚠️ ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ⚠️

Доколку не морате попладнево не излегувајте. Почнувајќи од денес па во наредните неколку дена под влијание на екстремно топол и спарен афрички бран температурите ќе се искачат и до 40 степени под сенка, а во југоисточните делови на Македонија и повеќе.

⚠️ А П Е Л ⚠️

➡️ Поради неповолните климатски фактори(високи температури и сушен период) постои голема опасност од предизвикување на пожари.
Да не се пали оган на отворен простор!

➡️ Во случај на пожар или друга елементарна непогода, јавете се на бесплатниот телефонски број
☎️ 1️⃣1️⃣2️⃣ / 1️⃣9️⃣3️⃣