Home

Perdormire
Настан Струмица

СТРУМИЧКИТЕ УГОСТИТЕЛИ СО ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА: ОД ВТОРНИК ЌЕ БЛОКИРАМЕ УЛИЦИ ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ ПОРАДИ НОВИТЕ МЕРКИ ЗА ВАКЦИНИРАНИ И НЕВАКЦИНИРАНИ!

Home

Почитувани,
Ве известуваме дека угостителите од Струмица едногласно донесовме одлука за бојкот од (24.08.2021) изразувајќи незадоволство поради новите мерки кои беа донесени деновиве.

Од вторник од 11:00 часот до 13:00 часот, секој ден во знак на незадоволство ќе настапиме со блокирање на улиците во Струмица како и влезовите на градот.

Ги бараме повторно претходните мерки за слободен влез на невакцинирани и вакцинирани, бидејќи со моменталните мерки се создава само поделба на граѓаните.

Ние не сме тие што ја шириме короната и затоа бараме владата да го прифати нашето барање. Во спротивно ќе настапиме и со поостри мерки.

Во овие години ние сме на постојан удар, време е Владата да донесе нови мерки кои ќе бидат и во наша корист.

– Угостителско здружение од Струмица.