Perdormire
Струмица

СТРУМИЧКИОТ НОВИНАР ВАНЕ ТРАЈКОВ ЈА ДОБИ ГОДИШНАТА НАГРАДА ЗА ИЗВЕСТУВАЊЕ НА ТЕМИ ОД ЛОКАЛНО И РЕГИОНАЛНО НИВО!

Струмичкиот новинар Ване Трајков вчера ја доби годишната награда за известување на теми од локално и регионално ниво за 2019 година. Здружението на новинари (ЗНМ), оваа награда на Трајков му ја додели за прилозите кој тој ги имаше подготвено за неодамнешниот договор на струмички „Комуналец“ за подигање на смет со приватна фирма која за една година беше предвидена сума дури од 1.200.000 евра.

Ване Трајков на неговиот официјален фејсбук профил се заблагодари на ЗНМ за оваа награда, додавајќи дека ја споделува со сите колеги дописници кои во овие тешки времиња се обидуваат да се носат и да одговорат на предизвикот вистинско професионално известување.

ЗНМ овојпат не организираше настан за доделување на наградите поради Ковид-19 во Македонија. Искрени честитки од нашата редакција до Трајков!