strumica denes logo

Со гаснење на светилките ќе биде одбележан часот на планетата Земја, ќе учествува и Македонија

Автор:

Датум:

март 26, 2023

Автор:

Датум:

март 26, 2023

Милиони луѓе ширум светот во исто време симболично во своите домови ќе го исклучат осветлувањето во знак на солидарност за планетата Земја.

Кон акцијата неколку години наназад се приклучува и нашата земја. Светилките ќе бидат изгаснати во периодот од 20:30 до 21:30 часот по локално време.

Часот на планетата Земја е најголемата светска еколошка акција, која секоја година обединува милиони луѓе ширум светот.