СЛАВЧО ПОПОВСКИ НАЈАВИ ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ И ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВИ И ЛИЗГАЊЕ НА ЗЕМЈИШТЕТО НА БАЛКАНОТ!

мај 14, 2023

Славчо Поповски:

ГОЛЕМО НЕВРЕМЕ – ОПАСНОСТ ОД ПОПЛАВИ И ЛИЗГАЊЕ НА ЗЕМЈИШТЕТО НА БАЛКАНОТ!

До 18 мај во регионот се очекува ЕКСТРЕМНО КОЛИЧЕСТВО на воден талог ( на повеќе места и над 100 л/м2, а локално дури и над 200 л/м2 воден талог). Покрај ова можно е и ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ (Олуен ветер, електрични празнења и град). Втора метеоролошка карта – Македонија (локално поинтензивни врнежи, до околу 50 л/м2 воден талог, локално и повеќе до 18 мај вечерта). На граѓаните ги советуваме да бидат КРАЈНО ПРЕТПАЗЛИВИ!

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ