strumica denes logo

РЕАКЦИЈА НА СТРУМИЧКОТО ВМРО-ДПМНЕ: КАМЕНУВАН Е ШТАБ НА ВМРО-ДПМНЕ, АДМИНИСТРАЦИЈАТА СЕ ЖАЛИ НА ПРИТИСОЦИ И ЗАКАНИ!

Автор:

Датум:

април 30, 2024

Автор:

Датум:

април 30, 2024

ВМРО-ДПМНЕ СТРУМИЦА:

Борче Цветков – Претседател на ОО СДСМ Струмица Изборите ќе ги изгубите, ама барем да се зачува достоинството !

Почитувани сограѓани,

СТРУМИЦА НА ОВИЕ ИЗБОРИ СТАНА СИМБОЛ НА МАКЕДОНСКАТА СЛОБОДА!

Многу скоро наша Струмица ќе стане симбол на правдата и борбата против корупцијата и криминалот. Струмица го препозна важноста на моментот и враќање назад нема!

Со ова обраќање Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ известува и предупредува на притисоци од СДСМ која е во паника поради поразувачките резултати на првиот круг од Претседателските избори.

Голем број на вработени во администрацијата се жалат на притисоци и закани. СДСМ се обидува да шири страв со уцени најпрвин кон голем број свои членови и активисти, а потоа се дрзнува да упатува закани и застрашувања на активистите на ВМРО-ДПМНЕ.

Веќе втор пат е каменуван штабот на ВМРО-ДПМНЕ во Вељуса што е уредно пријавено од страна на наши сограѓани.

Ист случај на каменување е пријавен и во Габрово. Во Турското маало се вршат притисоци во два часот по полноќ. Граѓаните се поплакуват дека Партијата на власт која е во заминување се уште си дозволува да ги заплашува ранливите категории на граѓани со укинување на помош и примања.

Ги охрабруваме сите наши сограѓани, особено членовите на СДСМ кои се ослободија и веќе го напуштат бродот на СДСМ кој тоне да не подлегнуват на заканите и притисоците. Апелираме до администрацијата да не подлегнуват на никакви притисоци и закани и уредно да ги пријавуват.

Знаеме дека станува многу сложено да се контролира паниката во Општинската Организација на СДСМ во Струмица како резултат на лошото владеење во сите мандати на локална и национална власт, но му препорачуваме на Претседателот на ООСДСМ Струмица:

Изборите ќе ги изгубите, барем да го сочуваме достоинството !