РАДОВСКАТА КОЊАНИЦА НА 26 ЈУЛИ ТРГНУВА КОН СЛАВНОТО КРУШЕВО!

јули 14, 2023

Здружение на граѓани Илинден Радово | Радовска Коњаница за втор пат ќе испрати своја коњаница.

Истата ќе биде дел од традиционалниот коњички марш кој се организира во чест на големиот празник Илинден.

„Оваа година кон Крушево ќе се упатиме осум јавачи. Не очекува долг и тежок пат.“ – изјави Виктор Сирачев, претседателот на Здружението на граѓани „Радово Илинден“.

Од самото тргнување од Радово на 26 јули, до пристигнувањето на во славното Крушево на 2 август, заедно со нив ќе биде и портал Струмица Денес кој е генерален спонзор на коњаницата и на нашата фејсбук страница ќе може да ги следите сите новости и информации.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: