strumica denes logo

Погледнете каква би била Македонија без Струмица – Една од најбогатите и најразвиените општини!

Автор:

Датум:

октомври 18, 2023

Автор:

Датум:

октомври 18, 2023

Со својата завидна географска положба, исклучително плодното поле и завидниот буџет, Струмица претставува една од најбогатите и најразивените општини во државата..Во продолжение, каква би била Македонија без Струмица? Без Струмица:

Македонците ќе ги немаа вкусено најубавите плодови зеленчук и овошје

Ќе постоеше мислењето дека во Македонија нема доволно развиен забавен ноќен живот

Македонците од западните и северните предели немаше мака да мачат да ги разберат скратените зборови изговорени со неверојатна брзина

Без Струмица, Македонија ќе ги немаше најголемите ѕвезди родени во овој град

Македонија немаше да ги има Борис Трајковски и Зоран Заев на позиција во државниот врв

Македонија ќе го немаше најмодерниот и најпосетуваниот ресторан во државата – „Шалом“

Без Струмица, Македонија ќе немаше толку успешни претставувачи на сите балкански музички шоуа (Горан и Ленче Кукиќ, Трајче Ѓеорѓиев, Славица Ангелова, Павле Витанов и многу други.)