ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ИЗГЛЕДАЛА ПРВАТА АМБАЛАЖА НА ПРЕУБАВАТА СТРУМКА!

октомври 22, 2021

Струмка е едно од неколкуте нешта за кои струмичани со рака на срце можат да кажат дека е светско, а наше. Приказната за најпознатиот пијалак од Струмица продолжува да го освојува светот, продавајќи се не само низ европскиот континент, туку и во Америка.

Поради својата специфична арома на крушка, пијалокот е единствен од тој вид на овие простори – со текот на годините стекнувал се’ поголема популарност.

Едно од првите шишиња на Струмка било многу поразлично од денешната препознатлива амбалажа. Во продолжение, погледнете како изгледала Струмка:

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: