ПО МНОГУ ГОДИНИ БИТКА СО НЕПЛОДНОСТ: Македонка доби прво чедо на 52 години!

јануари 16, 2023

По долгогодишна битка со неплодноста, на само ден пред големиот празник Василица, 52 годишна мајка на свет ја донесе Јана. Јана е најновиот член на нашето големо семејство, која дојде по пат на царски рез, со тежина од 2600 грама, информираат од Болницата Плодност во Битола.

„Она што често сме го нагласувале, а постојано се потврдува во пракса, е фактот дека пациентки над 50 години, кои забремениле по пат на ИВФ постапките, стануваат мајки и се породуваат во нашата болница, токму како и во овој случај. Наскоро, очекуваме пациентка на 53 годишна возраст, која исто така забремени по пат на ИВФ, да се породи во нашата болница. Со ова, уште еднаш докажуваме дека упорноста и желбата на мајките да донесат на свет свое новороденче е поголема и посилна од се, а нашиот стручен тим се вложува до максимум, за да ја реализира таа нивна желба“, истакна прим. Д-р Таше Трпчевски, шеф на најдобриот, според реализација ИВФ тим во Македонија.

Официјален фејсбук пост на болницата:

https://www.facebook.com/BolnicaPlodnost/posts/5959061984159943

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: