Личните карти ќе важат и по истекот на рокот, за пасошите се бара решение!

јануари 15, 2024

Премиерот Димитар Ковачевски изјави дека личните карти, кои се за внатрешна употреба, ќе важат и по истекот на рокот за нивна замена, а за пасошите ќе се разгледаат сите опции.

„Ќе ги испитаме сите опции со цел, ако има потреба, да се направи пролонгирање во делот на пасошите бидејќи тие им служат за граѓаните да може да патуваат надвор од земјата“, рече Ковачевски.

Вработените во Министерството за внатрешни работи веќе имаат издадено еден милион и двесте пасоши во државата.

Одговарајќи на новинарски прашања, премиерот за иницијативата на ВМРО-ДПМНЕ рече дека Уставниот суд ќе го каже своето мислење.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: