КОСТА КОСТАДИНОВ ОД ТУРЦИЈА: Огромна чест е да се слушне како луѓето зборуваат на македонски јазик во Измир!

мај 14, 2022

Коста Костадинов, градоначалник на општина Струмица:

За прв пат некој да ги посети и да поразговара со македонските здруженија во Измир.

Тоа денеска го направивме заедно со министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски и владината делегација, пратеничката Белкиса Зекири и моите колеги Медат Куртовски и Горан Стојановски.

Разговаравме со наши сограѓани кои потекнуваат или се родени во Македонија.

Честа е огромна да се слушне како луѓето зборуваат на македонски јазик.

Отвараме ново поглавје во односите со Турција, почнувајки прво да си ги почитуваме нашите луѓе.

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: