strumica denes logo

„КОМУНАЛЕЦ“ – СТРУМИЦА СО АПЕЛ ДО СТРУМИЧАНИ: ДА ЈА КОРИСТИМЕ ВОДАТА РАЦИОНАЛНО – ДЕНЕС ОД 10 ДО 17 ЧАСОТ БЕЗ ВОДА ЌЕ БИДАТ ГОРНИОТ ДЕЛ ОД ГРАДОТ И ДАБИЛЕ!

Автор:

Датум:

јули 11, 2024

Автор:

Датум:

јули 11, 2024

Соопштение на „Комуналец“ – Струмица:

Поради високите температури апелираме до сите граѓани на Општина Струмица за рационално користење на водата за пиење. Поради несоодветното трошење на водата посебно во летниот период пумпите кои го снабдуват горниот дел на градот остануват без вода и доага до нивно оштетување со што сме приморани секојдневно да ги сервисираме и да чекаме водата да дојде до одредено ниво за да можат да функционират.

Сето тоа по автоматизам придонесува за прекинување на водоснабдувањето во горниот дел на градот. За да се спречи ваквата ситуација потребно е водата да се користи исклучиво само за пиење и основни хигиенски потреби. Секое друго неконтролирано трошење на водата ( полевање на дворови, бавчи, перење на улици и и сл) е строго забрането и ќе биде санкционирано од страна на инспекциските служби.

Во текот на денешниот ден, горниот дел од градот и населеното место Дабиле повторно ќе останат без вода од 10 до 17 часот.