strumica denes logo

КОЛКУ ПАРИ НАПЛАТИЛА ЦАРИНСКА УПРАВА ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ? Само за „ДДВ Увоз“наплатила 93,11 милиони евра

Автор:

Датум:

август 7, 2023

Автор:

Датум:

август 7, 2023

За месец јули 2023 година, Царинската управа вкупно наплатила приходи при увоз и внатрешен промет во износ од 9,57 милијарди денари или 155,66 милиони евра.
ДДВ Увоз – 93,11 милиони евра
Данок на моторни возила – 2,57 милиони евра

Царина – 12,11 милиони евра

Акциза од енергенти – 23,16 милиони евра
Акциза од тутунски производи – 20,32 милиони евра

Акциза од алкохол и пиво – 3,10 милиони евра

Надоместоци при увоз и др. – 1,29 милиони евра