strumica denes logo

КОАЛИЦИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ДЕЦАТА ОБЈАВИЈА: ОД БУЏЕТОТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА СЕ ИСКЕШИРАНИ НАЈМАЛКУ 2 МИЛИОНИ ДЕНАРИ НА МАРГИНИ!

Автор:

Датум:

јуни 24, 2023

Автор:

Датум:

јуни 24, 2023

Коалиција за заштита на децата:

👉Oд Буџетот на Р.С. Македонија се искеширани најмалку 2 милиони денари на Маргини, а како што може да се види во сите договори, од страна на Министерството за култура овие скандалозни прајд настани се третирани како проекти од „национален интерес во културата“.

Додека лекуваме деца со СМС пораки и додека Министерството за култура ги крати средствата за вистинските творци и уметници, гледаме вакви „културни“ прајд настани од „национален интерес“, кои се случуваат во просториите под раководство на Министерството за култура и спонзорирани директно од Буџетот на Р.С. Македонија, т.е. од џебот и немаштијата на народот…

👇 Прочитајте и видете за какви договори станува збор и на какви проекти се трошат вашите пари 👇

КЛИКНЕТЕ ОВДЕ ЗА ЦЕЛОСНАТА ВЕСТ: https://www.zadecata.org/post/ekskluzivno-irena-cvetkovik-i-margini-ne-zele-ni-denar-od-narodot?fbclid=IwAR1JzTuhC-h_YSF0-2feVyVm_wrh5pjjPUV1yS0FgkZ6Abgi8eqxt_SL6VU