strumica denes logo

ИЛИНДЕНСКА КОЊАНИЦА ОВАА ГОДИНА И ОД СТРУМИЧКО – СЕ ПОКЛОНИЈА ПРЕД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ВО СТРУМИЦА И ТРГНАА КОН СЛАВНОТО КРУШЕВО!

Автор:

Датум:

јули 26, 2022

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

јули 26, 2022

Категории:

Струмица

Денеска во Струмица пристигна Илинденската коњаница од Радово која пред да замине кон славното Крушево која на 2 август на ИЛИНДЕН ќе биде дел од одбележувањето, се поклонија пред споменикот на големиот македонски апостол Гоце Делчев на плоштадот во Струмица. Мирен пат и среќно на сите. Да го прославиме Илинден како што доликува на еден горд македонец!