strumica denes logo

ФУРИОЗЕН ПОЧЕТОК НА НОВИОТ ПРЕМИЕР – ХРИСТИЈАН МИЦКОСКИ ДЕНЕСКА ЌЕ ОЗНАЧИ ПОЧЕТОК НА ИЗГРАДБА НА НОВО УЧИЛИШТЕ!

Автор:

Датум:

јуни 26, 2024

Автор:

Датум:

јуни 26, 2024

Христијан Мицкоски, премиер на Република Македонија:

Ден 3: Денес означуваме почеток на изградбата на ново училиште во населбата Драчево, општина Кисела Вода.

После точно 100 години, старата училишна зграда заминува во историјата со изградбата на нова.

За граѓаните, односно за околу 550 ученици – нови 19 училници, канцеларии и други училишни простории.

Инвестиција вредна над 1.5 милион евра.

За тебе!
Почнуваме!
#МакедонијаЗаТебе