Еве кога треба да пристигнат парите од Мој ДДВ!

јануари 15, 2024

Средствата за исплата на парите од Мој ДДВ според законот треба да бидат исплатени во рок од 60 дена од тромесечието. Според ова граѓаните кои ги скенирале фискалните сметки за месеците октомври, ноември и декември од минатата година парите треба да ги очекуваат кон крајот на овој месец или почетокот на февруари

Инаку од јануари минатата година прагот за враќање на дел од ДДВ беше зголемено од 1800 на сегашните 2100 денари или 8400 денари годишно.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: