Две неработни среди во април – еве кога ќе одмараме овој месец!

април 3, 2024

Месец април има два неработни дена за сите граѓани во земјава.

Согласно календарот на неработни денови, 10 април (среда), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам ќе биде неработен за сите граѓани.

Освен овој ден, неработен за сите граѓани ќе биде и денот од првиот круг од претседателските избори кој е закажан за 24. април, односно среда.

По април, во месец мај неработни денови за сите се:

– 1 мај (среда), Ден на трудот

– 6 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар

– 24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ