strumica denes logo

Две неработни среди во април – еве кога ќе одмараме овој месец!

Автор:

Датум:

април 7, 2024

Автор:

Датум:

април 7, 2024

Согласно календарот на неработни денови, 10 април (среда), Рамазан Бајрам, првиот ден на Рамазан Бајрам ќе биде неработен за сите граѓани.

Освен овој ден, неработен за сите граѓани ќе биде и денот од првиот круг од претседателските избори кој е закажан за 24. април, односно среда.

По април, во месец мај неработни денови за сите се:

1 мај (среда), Ден на трудот
6 мај (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден според православниот календар
24 мај (петок) „Св. Кирил и Методиј“ Ден на сесловенските просветители