Денес се слави Свети Артемон, епископ Селевкиски

април 6, 2023

Роден и воспитан во Селевкија. Кога светиот апостол Павле дојде во тој град, го сретна Артемон, уште повеќе го утврди во верата во Христа и го постави за епископ на Селевкија. Артемон управуваше со словесното стадо Христово со љубов и со ревност, беше лекар на човечките души и тела и во вечноста се пресели во длабока старост.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ