strumica denes logo

Д-Р НИКОЛА МАЏУНКОВ: Стоп за бетонизацијата на Струмица – Струмичани се против изградба на габаритни згради!

Автор:

Датум:

јуни 8, 2024

Автор:

Датум:

јуни 8, 2024

Д-р Никола Маџунков, советник во советот на општина Струмица од редовите на ВМРО-ДПМНЕ:

СТОП за бетонизација на Струмица ❌

Во Општина Кисела Вода поништена одлука за изградба на 12 габаритни згради❗️

Дозволена е изградба само на станбени објекти до 4 станбени единици и целиот простор се оплеменува со зеленило и урбана опрема ⭕

Во Струмица, Костадинов сеуште не се изјаснува за профитерскиот ГУП и насилната бетонизација на Струмица за лични профит интереси.

Народот во Струмица е за зелен појас во градот а не на периферијата.

Народот е против селективно штитење на приватната сопственост за профит.

Струмичани се исто против ( како и во Расадник ) за изградба на габаритни згради и се против профитерски решенија во Струмица❗️

Ако можат жителите на Кисела Вода, може и Струмица❗️

Заедно до хумано урбанистичко планирање и СТОП за бетонизација на Струмица 🇲🇰