strumica denes logo

БРАВО: Нема „Северна“: Претседателката Гордана Силјановска Давкова денеска се заколна во Македонија!

Автор:

Датум:

мај 12, 2024

Автор:

Датум:

мај 12, 2024

Новата претседателка Гордана Силјановска Давкова на свечената заклетва не го изговори зборот „Северна“.Таа се заколна во Македонија и при тоа го одржа зборот дека ќе го почитува но нема да го користи новото име на државата.

Таа рече дека не може да поверува дека ќе добие толкава доверба

Единствениот човек кој тврдеше дека ќе добијат волкава доверба е Христијан Мицкоски.Јас велев не е можно!