АНКЕТА: СТРУМИЧАНИ СЕ’ ПОВЕЌЕ КОРИСТАТ ДИАЗЕПАМ И ЛЕКСИЛИУМ, КОЈА Е ГЛАВНАТА ПРИЧИНА ЗА ПРЕКУМЕРНАТА УПОТРЕБА?

октомври 22, 2021

Напнатост, вознемиреност, нарушено спиење, страв, нервоза, сѐ поголем број граѓани имаат дијагностицирано депресија. Диазепам, лексилиум, хелекс, струмичани се повеќе користат сетадиви за смирување.

Неконтролираната употреба на овие лекови предизвикува зависност- велат лекарите. Освен тоа ја забавуваат работата на мозокот, ја намалуваат концентрацијата, предизвикуваат поспаност. Особено се опасни за возачите.

Што мислите, која е причината за прекумерната употреба на диазепам и лексилиум во Струмица? Вашите размислувања слободно дадете ги во коментар веднаш под објавата.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: