50% НАМАЛУВАЊЕ: НАВРЕМЕ ПРЕВЕНТИРАЈТЕ И ЛЕКУВАЈТЕ ЈА ОСТЕОПОРОЗАТА ВО ПЗУ „ЖАН МИТРЕВ ДИЈАГНОСТИК“ – СТРУМИЦА!

јули 20, 2021

Навреме превенирајте и лекувајте бидејќи остеопорозата е тивка болест.

Закажете тест за густина на коските, сега со намалување од 50%.

Имате над 65 години?

Сте во менопауза?

Сте имале скршеница или

Имате сeмејна историја на остеопороза?

Направете остеодензитометрија со најсовремениот HOLOGIC Horizon Dexa Scan. Снимањето трае кратко, неинвазивно е и безболно а е од клучна важност за утрвдување на здравјето на коските и ризикот од фрактура поради остеопороза.

За термин јавете се на 034/320-302 070/408-064

Кликнете на линкот за подетални информации: https://zmc.mk/blog/osteodenzitometri-a-dexa-scan/

Кликнете на линкот за фејсбук на ПЗУ „ЖАН МИТРЕВ ДИЈАГНОСТИК“ – СТРУМИЦА: https://www.facebook.com/ZanMitrevDijagnostik

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: