5 митови на струмички со кои не’ лажеа како деца

ноември 10, 2018

Сите ние како деца бевме заплашувани со нешто со цел да биде смирен нашиот темперамент. Родителите и најблиските кои се грижат за нас знаат да бидат доста креативни при смислувањето приказни кои ќе се погрижат никогаш повеќе да не собереме храброст да бидеме непослушни. Во продолжение, петте најчести митови со кои пораснавме, и тоа на струмички!

  1. „Ак пииш кафе, ќе ти никне пашка“ – дозвољано те е само да га бркнаш бисквитта у кафето и ништо повеќе!
  2. „Ак говораш додек јадаш, ќе земаш ѓупче за маж“
  3. „Не плачи ај, плујни дек падна и утре там ќе има паричка“ или „Ќе оде на кутто“
  4. „Кој не слуше иде полицијата и го товаре у комбето“
  5. „Ак га г’тнаш жваката ќе се удаваш малумен“
Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: