strumica denes logo

НА ГРАДСКИОТ ПЛОШТАД УТРЕ ВО СТРУМИЦА БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ НА КРВНИОТ ПРИТИСОК И ШЕЌЕР ВО КРВТА

Автор:

Датум:

октомври 27, 2018

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

октомври 27, 2018

Категории:

Струмица

По повод 29 октомври-Светскиот ден на мозочниот удар, во соработка со Светското здружение за мозочен удар, оваа година за прв пат и во Струмица ќе се спроведат координирани планирани активности за одбележување на овој ден. За таа цел, утре од 10 до 12 часот на градскиот плоштад во Струмица ќе се вршат бесплатни меренја на крвниот притисок, шекерот во крвта, ќе се делат бесплатни совети за превенција на мозочни удари, исто така ќе се поделат и печатени материјал се со цел да се подигне свеста на населението од опасноста на мозочен удар. Оваа година активностите ќе се спроведат под мотото „Мозочниот удар се обие да не повлече надолу, но ние повторно станавме“.