strumica denes logo

СТРУМИЧКИ ВРХОВЕН СУДИЈА УAПСЕН ПОРАДИ ПОТКУП ОД 10.000 ЕВРА!

Автор:

Датум:

мај 20, 2024

Автор:

Датум:

мај 20, 2024

Полициски извори за Струмица Денес потврдија дека врховниот судија со иницијали Н.Г, денеска со истрага бил опфатен поради сомнеж за барање мито и поткуп. Според нашите извори, судијата бил фатен со 10.000 евра. Во тек се активности поврзани со судискиот имунитет за кој е задолжен Судскиот совет, а при истраги за судии, сите мерки кои се бараат од страна на надлежните органи за истражување треба да бидат одобрени од Судскиот Совет кој треба да биде известен за тоа.