strumica denes logo

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ВО БАНСКО СЕ ОТВОРИ ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА „АСТРЕОН“ СО КАПАЦИТЕТ ДО 50 ЛУЃЕ!

Автор:

Датум:

април 9, 2020

Категории:

Струмица

Автор:

Датум:

април 9, 2020

Категории:

Струмица

Неодамна во Банско – Струмица се отвори новиот дом за стари лица „Астреон“ со капацитет до 50 луѓе во објектот на хотелот „Атлантис“. Самото место нуди прекрасен престој во убава природа и чист воздух. За вашите мили родители и роднини, домот пружа 24 часа, грижа , нега, социјален живот, како и квалификувана медицинска помош од добро обучен персонал предводен од Др. Љупчо Захариев. Искуството стекнато во првиот дом за стари лица во Радовиш ќе најде соодветна примена и во новата подружница за социјална грижа на стари лица во Банско.

Прифаќаме и нудиме соодветен третман за состојби кај старите лица кој се наоѓаат во добра здравствена состојба, состојби на изнемоштеност, тешко подвижни или неподвижни од мускулно-скелетни заболувања, скршеници, мозочни удари, срцеви заболувања, шекерна болест. Во нашите институции организираме соодветно социјално – културно живеење за да ја одстраниме мислата за осаменост и беспомошност.

Во продолжение погледнете дел од фотографиите:

ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 071 326 855 – ИЛИЈА ЗАХАРИЕВ