strumica denes logo

Детална временска прогноза: Цело лето не очекува дожд!

Автор:

Датум:

јуни 2, 2023

Автор:

Датум:

јуни 2, 2023

За неколку дена ни доаѓа јуни и веќе се планираат летните одмори, но времето во изминатиот период беше дождливо и тоа може да ви ги расипе плановите.

Деталната временска прогноза на „Accuweather“ вели во јуни да не си планирате одмор затоа што се очекува дождливо време, иако температурата на крајот на месецот ќе достигне до 26 степени.

Ниту во јули не се очекува подобрување на временските услови затоа што преку ден се очекуваат сончеви периоди, а потоа нестабилност и можност за невреме во вечерните часови, а највисоката температура која се очекува е 29 степени.

Дождливото време ќе продолжи и во август, при што се очекува расчистување на облаците и дождот дури на крајот на месецот, односно по 26 август кога ќе почнат температурите да се зголемуваат.