ВЛАДАТА ОДЛУЧИ: ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ НАМЕСТО НА 18 ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 23 ЈАНУАРИ!

јануари 10, 2023

Владата на Република Македонија денеска на 118-та редовна седница го разгледа и го усвои предлогот на Министерството за образование и наука, второто полугодие од учебната 2022/23 година наместо на18 јануари да започне на 23 јануари (понеделник) со физичко присуство за сите ученици.

Во образложението од Министерството за образование и наука е наведено дека зимскиот распуст се продолжува поради заштеда на греење и заштита на здравјето на учениците.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: