Home

Perdormire
Реклама Струмица

Дали знаевте дека најголемиот балкански бренд на колачи е од Струмица?

Home

Празниците асоцираат на одмор, време за најблиските и опуштена атмосфера со кафе и најдобрите колачи.

А кога сме кај вкусна храна, дали сте знаеле дека слатките кои се најзастапени на Балканот, најраспространети и присутни во апсолутно сите ланци на маркети, во Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Словенија и Косово се произведуваат токму во Струмица?

SUNDAY колачите се произведуваат во Колешино, ги произведува Колид С и се застапени во повеќе од 25 држави низ цел свет, вклучувајќи ги и Америка, Канада, Австралија, Германија и други.

SUNDAY како бренд постои дваесетина години, а во последните години стана омилено слатко задоволство на Балканот, но и насекаде низ светот во држави каде никогаш не пробале баклава, тулумба, гурабија или слично.

Веројатно голем дел од заслугата оди на соработката со LIDL, кој е еден од најголемите трговски-ланци во светот, а Колид соработува со LIDL десетина години.

Традиционалната баклава од 1.5 килограми, со првокласни ореви, рачно направена и спакувана со љубов со која добивате ПОДАРОК тепсија е најголемиот фаворит во овој период и за овој Божиќ.

Сите колачи може да ги видите тука: www.sunday.mk или секојдневно да се насладувате на:

https://www.facebook.com/sundaysweetsmk