strumica denes logo

КОНЕЧНО И ВО СТРУМИЦА: „КЕЦ НА ДЕСЕТКА“ НА МИТКО БОЈАЏИСКИ УТРЕ ПРЕД СТРУМИЧКАТА ПУБЛИКА!

Автор:

Датум:

октомври 17, 2023

Автор:

Датум:

октомври 17, 2023

МНТ со „Кец на десетка” гостува во Струмица

Претставата со спонтан хумор „Кец на десетка”, по текст на Митко Бојаџиски, во режија на Драган Спасов-Дац и Јордан Симонов, а во продукција на Македонскиот народен театар, по втор пат ќе гостува во Домот на културата „Антон Панов”, Струмица.

Во претставата во која играат: Александар Микиќ, Тања Кочовска, Нина Гачиќ-Деан и Ивица Димитријевиќ, од премиерната изведба во 2017 год. до денес има повеќе од 70 (седумдесет) изведби, а публиката по секоја изведба е освоена, задоволна и насмеана.

Темата е блиска за секој гледач, ситуациите се комични, а од сцената лесно се комуницира со публиката.

Изведбата е закажана за 18 октомври со почеток во 20:00 часот.