Home

Perdormire
Култура

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ВЕЧЕРВА ВО СТРУМИЦА СЕ ОДДРЖА ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА НА ТЕМА „ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО-КЛУЧЕН ФАКТОР ЗА ЕВРО-АТЛАНТСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ“

Home

Денес, 27 октомври во Хотел Илинден-Струмица се оддржа панел дискусија на тема-Владеење на правото-клучен фактор за евро-атлантските интеграции.

„Владеењето на правото како клучен фактор за ЕУ интеграциите. Владеењето на правото е фундаментот на интеграциониот процес за влез во ЕУ. Тоа е од исклучително значење за нормално и прогресивно функционирање на државата, гарантирајќи еднакви можности за сите. Владеењето на правото значи – секоја личност е важна, но никоја не е привилигирана.“ – изјави Томе Марангозов.

Во продолжение фотографии од настанот: