Home

Perdormire
Култура

Филипче: Уште една жена покажа мали знаци на корона вирус, но верувам дека тестот ќе биде негативен!

Home

Министерот за здравство, Венко Филипче денеска информираше дека дошле уште двајца луѓе во Клинички центар, а на еден од нив имало мали знаци на корона вирус помешан со други вируси.

„Пациентката нема знаци за некакви компликации. Кај сите кои биле во комбето и лушето со кои биле во контакт е препишана оваа соодветна изолација. Доброто е тоа што сите немале со голема маса на луѓе. Ќе видиме дали ќе продолжи домашната изолација. Добро е што тие не биле во контакт со широка маса на луѓе. Две лица дојдоа вчера во клиника, едно од нив е шофер и немал знаци на корона вирус, додека пак другото лице покажува мали знаци на корона вирус, но верувам дека тестот ќе биде негативен“, истакна Филипче.