strumica denes logo

Бидете дел од свеченостите по повод Денот на заштитниците на Струмица

Автор:

Датум:

декември 10, 2018

Категории:

Култура

Автор:

Датум:

декември 10, 2018

Категории:

Култура

СВ. ПЕТНАЕСЕТ ТИВЕРИОПОЛСКИ
СВЕШТЕНОМАЧЕНИЦИ

20:00 часот: Промоција на списание за наука, литература, култура и уметност„ЗЕНИТ“

Место НУЦК „Антон Панов“ Струмица

11.12.2018 година ( вторник)

09:00 часот:Света Божествена литургија во чест на Св.Петнаесет Тивериополски Свештеномаченици

12:00 часот – Свечена седница на Советот на Општина Струмица

Место: НУЦК „Антон Панов“ – Струмица
Носител:Совет на општина Струмица

19:00 часот – Концерт „ТРИМЕРИ“

Место: Дом на АРМ-Струмица

12.12.2018 година ( среда)

-10:00 часот: Турнир во кошарка за основните
Училишта
Место: Спортска сала при ООУ „Видое
Подгорец“ Струмица
Носител: Општински сојуз на училишен спорт

20:00 часот: Изложба на ликовна група „ПРЕСЕК“

Место: Галерија на музеј – Струмица

13.12.2018 година ( четврток)

10:00 часот:Турнир во кошарка за средни училишта
Место: Спортска сала при ОСУ „Никола Карев“
Носител: Општински сојуз на училишен спорт

20:00 часот: Промоција на книгата „50 години од смртта на
Антон Панов“

Место НУЦК:„Антон Панов“ Струмица (мала сала)

14.12.2018 година ( петок)

20:00 часот – Театарска претстава „Петтиот чин“ во режија на Ник Апер

Место НУЦК „Антон Панов“ Струмица

15.12.2018 година ( сабота)

18:00 часот – Меѓународен натпревар во одбојка – ветерани

Место: ДТВ „Партизан“ Струмица
Носител:ОК „Ветерани“-Струмица