strumica denes logo

СТРУМИЧАНИ МЕЃУ НАЈНЕОДГОВОРНИТЕ: ПОДНЕСЕНИ 12 КРИВИЧНИ ПРИЈАВИ ЗА „ПРЕНЕСУВАЊЕ ЗАРАЗНА БОЛЕСТ“

Автор:

Датум:

март 20, 2020

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

март 20, 2020

Категории:

Хроника

Вчера СВР Струмица до ОЈО Струмица поднел 12 кривични пријави против 14 лица, кои сториле кривични дела „пренесување заразна болест”, предвидено по член 205 и „непостапување според здравствените прописи за време на епидемија”, предвидено по член 206 од Кривичен законик на РСМ. Пријави се поднесени против лицата: В.М. (54), К.Т. (67), Т.Т.(66), Н.Т. (69), М.А.(29) Б.Ј. (63), А.М. (32), Љ.Д. (69), Д.П. (53), Б.М. (60), С.Г. (49), Г.Г. (20), А.Б. (27), сите од Струмица и H.В. (52) од Холандија.