Home

Perdormire
Хроника

35 МИГРАНТИ ФАТЕНИ НА ВЛЕЗОТ ВО СТРУМИЦА А ТРОЈЦА ВНАТРЕ ВО ГРАДОТ!

Home

Ве известуваме дека 10.06.2020 година, во во 01,00 часот, од страна на полициски службеници од ПС за ГП и ГН Ново Село при РЦ “исток“ на влез во градот Струмица откриени се 35 мигранти од нив: 21 од Бангладеш, 11 од Пакистан и 3 од Сирија.

Истиот ден во 08,00 часот, од страна на полициски службеници од ПС од ОН Струмица кај кванташки пазар во Струмица откриени се 3 (тројца) мигранти од Пакистан .

Лицата од страна на полициски службеници од ПС за ГП и ГН Ново Село при РЦ за ГР “исток“ се предадени во прифатниот транзитен центар „Винојуг“ Гевгелија.

Се работи на целосно документирање на настанот.