Работи кои се нормални само за Струмица

јануари 20, 2019

Струмица отсекогаш била и ќе биде впечатлива по многу нешта. Во продолжение, погледнете ја листата на нешта кои се нормални само во нашиот град:

  • Само во Струмица „23-ката“ е веднаш после „19-ката“.
  • Само во Струмица се среќаваат две значења на зборот „има“ – и’ма во сегашно време и има’  во минато време (без употреба на „имаше“).
  • Само во Струмица има жив страв и трепет – Лазо Длгио.
  • Само во Струмица плоштадот покриен со снег би бил совршена прилика за лизгалиште – патот од малиот парк до големиот, исполнет со многу подеми и падови!
Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: