Работи кои ги има само во Струмица

март 7, 2018

1. Само во Струмица можеш да учиш медицина во „земјоделското“

dimitar-vlahov-700x357

2. Струмица е град во којшто комшиите знаат дупло повеќе за тебе отколку самиот ти, дали си пред развод, колку време си во врска со швалерката и кој те донел до дома. Друга тема пак е кој каде бил на одмор и колку багаж земал со него. Да не се спомнуваат пак дискусиите поврзани со тоа колку народ имало на свадба, што имало за мезе на славата и кој како бил облечен.

10675668_10205101245043343_9068939697052867727_n

3. Сите фотосесии на младенците се кај езерцето, особено на мостот.

ezerce17

4. Не си поминал низ „корзото“ ако не си го чул и видел гитаристот што свири стално исти акорди.

1 (9)

5. Само во Струмица можеш да бидеш исплукан ако не и дадеш пари на Назерето.

korzo_kandelabri2a

6. Само во Струмица по излегување чекаш такси пред Глобал.

16167golema

7. Само во Струмица народот се жали дека нема пари а кафичите се полни со народ кога и да се помине низ нив.

203F8FA578781947B30FF7AFF0418B74

8. Само во Струмица се подигнуваат кредити за да се направи „убава“ матурска.

m13

9. Само во Струмица, ако е возможно целото железо ќе биде „дигнато“ и продадено.

0,,16105220_401,00

 

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ