Home

Perdormire

Tag - Витлеем

Култура

(ФОТОГРАФИИ ДИРЕКТНО ОД ВИТЛЕЕМ) ИГОР ОД СТРУМИЦА РАСКАЖУВА: ОТЕЦ ИСАК И ВИТЛЕЕМ ГИ САКАТ МАКЕДОНЦИТЕ, А МАКЕДОНИЈА ЈА НАРЕКУВААТ СВЕТА ЗЕМЈА!

Струмичани вчера и денес присуствуваа на светата литургија во Витлеем, а истата беше одржана од руската,грчката и јерусалимската Епархија. Молитвата оче Наш за...

Култура

СЛАВА ТИ ГОСПОДИ: СТРУМИЧАНИ ПРИСУСТВУВАА НА СВЕТАТА ЛИТУРГИЈА ВО ВИТЛЕЕМ, МОЛИТВАТА ЗА ПРВ ПАТ КАЖАНА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК!

Преубава вест ни пристигна во порака! Струмичани вчера присуствуваа на светата литургија во Витлеем, а истата беше одржана од руската,грчката и јерусалимската...